jade roller

Jade rollers: werkt het echt of is het een hype?

Jade rollers werden een aantal jaren geleden enorm populair. Ook vandaag de dag maakt de jade roller nog altijd onderdeel uit van de huidverzorgingsroutine van vele vrouwen. In dit artikel kom je te weten wat een jade roller precies is, wat de voordelen zouden zijn, hoe je het gebruikt en wat mijn mening over jade rollers is.

Wat is een jade roller?

Een jade roller is een soort gezichtsmassageroller welke is gemaakt van het halfedelsteen jade. Jade rollers bestaan al sinds de 7e eeuw en komen oorspronkelijk uit China. Jade zou helende en verzorgende effecten hebben voor de huid. Zo zou de steen rimpels, grove poriën, donkere kringen en wallen verminderen. De koele aanraking van de steen kan irritaties en ontstekingen in de huid helpen kalmeren.

Een jade roller heeft twee uiteinden; een lange, ovale steen voor de vlakke gedeelten van je gezicht (zoals wangen, voorhoofd en kin) en een kleinere, ronde steen voor het gebied onder je ogen, je neus en je oogleden. Naast jade wordt een face roller ook wel gemaakt van rozenkwarts, toermalijn of amethist, maar jade is het meest bekend.

Waarom zou je jade rollers gebruiken?

Het regelmatig en correct gebruik van een jade roller zou diverse voordelen hebben voor je huid; de kleur en structuur van je huid worden beter, je huid wordt elastischer, vermindering van wallen en rimpels, bevordering van de bloedsomloop en verkleining van de poriën. De zuurstof uit de verhoogde bloedsomloop zorgt ervoor dat de huid gifstoffen beter kan afvoeren. Door de jade roller regelmatig te gebruiken kan de huid er stralender en meer ‘wakker’ uit gaan zien. Jade zou negatieve energie wegnemen zodat je meer in balans komt.

Hoe gebruik je een jade roller precies?

Een jade roller kan elk moment van de dag worden gebruikt. De meeste mensen gebruiken hem echter ’s morgens na het slapen. Je kunt een jade roller gebruiken voor op je gezicht, hals, oogcontour en decolleté.


Ter voorbereiding:

1. Bewaar de jade roller in de koelkast. De steen voelt dan nog koeler aan. Dit kan verlichting geven op plaatsen waar je irritatie of ontstekingen ervaart.
2. Reinig je huid. Werk je gebruikelijke ochtendroutine voor huidverzorging eerst af. Gebruik je een gezichtsreiniger? Spoel je gezicht dan eerst af voordat je de jade roller gebruikt.
3. Breng een huidserum of vocht inbrengende crème aan. Doe dit voordat je de jade roller gebruikt. De masserende werking van de jade roller kan ervoor zorgen dat je huid het product beter opneemt.

Het gebruik van de jade roller:
1. Bepaal welke kant je voor welke plekken moet gebruiken. De kleine steen is bedoeld voor je oogcontouren en de brug van je neus. De grote steen is bedoeld voor je voorhoofd, wangen en kaaklijn.
2. Beweeg de roller voorzichtig. Ros niet over je huid heen, anders kan deze geïrriteerd raken. Ga 10 tot 20 keer oven een gebied heen.
3. Rol vanuit het midden van je gezicht naar buiten toe. Zo rol je eventuele vochtophopingen naar de zijkant van je gezicht, richting de lymfeklieren. Zo stimuleer je de lymfeklieren om de vloeistoffen af te voeren.
4. Volg de contouren van je gezicht. Voor de beste resultaten beweeg je zachtjes en in de richting van de natuurlijke contouren van je gezicht. Bij je kaaklijn en wangen rol je dus iets naar boven toe.
5. Rol op het einde naar beneden op de randen van je gezicht en ga vervolgens door naar de hals. Dit helpt om de vloeistoffen door het lymfestelsel naar beneden te leiden.

Hoe reinig en bewaar je jade rollers?

Na elk gebruik reinig je een jade roller met een schone doek of tissue. Om een jade roller grondiger te reinigen gebruik je warm water en zeep (waar je ook andere cosmetica hulpmiddelen mee schoonmaakt). Dep de jade roller na het schoonmaken droog.

Waar kun je jade rollers kopen?

Jade rollers zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en in verschillende prijsklassen. Een jade roller van Action is goed betaalbaar en kost slechts enkele euro’s. Liever eentje bij een drogist kopen? Een jade roller van Etos is ook een goede keuze. Als je liever wilt kiezen uit een ruimer assortiment; Bol.com heeft allerlei jade rollers, dus daar zit ongetwijfeld iets tussen voor je.

Mijn mening wat betreft de werking van jade rollers

Persoonlijk ben ik niet overtuigd dat een jade roller rimpels en wallen kan helpen voorkomen. We worden op een gegeven moment allemaal ouder en dat proces kun je nu eenmaal niet tegengaan. Er wordt ook wel beweerd dat jade rollers de collageenproductie zou verbeteren en acne zou tegengaan, maar hier zijn geen bewijzen voor.

jade roller neus

In mijn ogen is een face roller vooral een gezichtsmassageroller. Daarvan geloof ik wel dat het je bloedsomloop kan helpen verbeteren, waardoor gifstoffen wat sneller afgevoerd kunnen worden. En een betere bloedsomloop zal je huid zeker meer doen stralen. Soms sta ik na het slapen op met dikke oogleden en dan vind ik het verkoelende effect van de jade roller heel prettig aanvoelen op mijn huid. Ook heb ik het idee dat wanneer je net een huidserum of crème hebt aangebracht voor je de jade roller gebruikt, het product wel beter door je huid wordt geabsorbeerd. Waarschijnlijk omdat je het meer in je huid ‘drukt’.

Heb jij weleens een jade face roller gebruikt? Zo ja; wat is je mening hierover? Merk je verschil of juist helemaal niet? Ik ben heel benieuwd naar jouw jade roller ervaringen. Laat het weten in de comments hieronder!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: