geslaagd
Persoonlijk

Ik ben geslaagd!

Zoals jullie waarschijnlijk al eerder hebben gelezen op Lifeinspired.nl, ben ik afgelopen zomer begonnen met de opleiding HBO Contentmarketing. Vorige week kreeg ik de uitslag van mijn eindexamenopdracht binnen: ik ben cum laude geslaagd met een 9,9! Dit wordt op het diploma/getuigschrift naar boven afgerond, waar dus een 10 zal prijken. Ik ben heel blij met het resultaat. Natuurlijk heb ik thuis en op het werk een klein feestje gevierd.

"Kan ik dit wel aan?"

Ik was best onzeker over deze (thuis)studie. Het was voor mij namelijk alweer 16 jaar geleden dat ik voor het laatst met mijn neus in de studieboeken zat. Vragen zoals “kan ik dit wel aan?” of “is het niet te hoog gegrepen voor mij?” passeerden regelmatig de revue. De laatste keer dat ik een studie deed werkte ik nog niet; ik kon dus fulltime studeren. Nu moest ik een studie volgen naast mijn 40-urige werkweek, huishouden, verplichtingen en de tijd die ik spendeer aan Lifeinspired.nl. Dat vond ik best spannend. Gelukkig vond ik er al snel mijn weg in en ontwikkelde ik een plan dat prima werkte voor mij. Ik heb zelfs een blog geschreven met tips voor het volgen van een studie naast een fulltime baan.

Content in de breedste zin van het woord

Ik heb nooit geweten wat ik wilde gaan doen na het voortgezet onderwijs. Ik ben toen een leer-werktraject ingegaan en behaalde een MBO-diploma. Maar ik wist dat er meer in zat. Het is altijd een beetje blijven knagen dat ik een diploma ‘onder mijn niveau’ had. Zeker in mijn huidige vakgebied, waar vaak een HBO werk- en denkniveau wordt gevraagd. Op mijn cv kon ik dat eerder nooit aantonen en voelde het alsof ik al 1-0 achterstond bij een sollicitatie. Toen mijn werkgever mij een opleiding aanbood, hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Pas rond mijn 30e vond ik werk wat ik echt leuk vind en energie uit weet te halen. Nu ik al enige tijd geleden had ondervonden dat het creëren van content en alles wat daarmee te maken heeft mijn ding is, leek het mij geweldig om mij verder te ontwikkelen in contentmarketing. Ik vond de studie HBO contentmarketing enorm interessant. Het is fijn om nu een bredere kennis op het gebied van content en contentmarketing te hebben.

graduation hat

Weer wat vrije tijd terug

Ik ben ontzettend blij met het behaalde resultaat en het is een flinke boost voor mijn zelfvertrouwen. Toen ik begon aan de opleiding had ik nooit verwacht dat ik cum laude zou slagen met zo’n mooi cijfer. Maar het is ook een opluchting dat ik nu even niet meer hoef te studeren. Leren moest nu eenmaal voornamelijk in het weekend gebeuren, want doordeweeks was ik ’s avonds vaak gewoon te vermoeid om goed geconcentreerd te leren. Nu mijn opleiding is afgerond, heb ik weer meer tijd ter beschikking voor familie, vrienden en hobby’s. Daar geniet ik nu extra van! Komend weekend heb ik een dagje weg gepland en het weekend daarna ga ik gezellig met een vriend naar een escaperoom en ’s avonds uit eten. Activiteiten waar ik echt naar uitkijk!

Heb je zelf ook een (thuis)studie naast je baan gevolgd? Ik ben heel benieuwd wat voor opleiding je deed en wat je hiervan vond. Hoe deelde jij je tijd bijvoorbeeld in en vond je het pittig of viel het wel mee? Zou je deze vorm van studeren nog eens willen doen of laat je het hier liever bij en waarom dan? Laat het weten in de comments!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *