5 Redenen om eens een flexwerkplek te proberen

Een tijdje geleden kwam ik een nieuwsbericht tegen op de website van de NOS; over een man die een opmerkelijke werkplek voor zichzelf had gecreëerd. De politie in Someren trof een auto met beslagen ruiten aan en besloot poolshoogte te nemen. Er bleek een man op de achterbank van de auto te zitten. Op een houten tafeltje had hij de apparatuur neergezet waarop hij werkte. De man verklaarde dat hij rustig wilde werken, zonder dat hij constant thuis de kinderen om zich heen had.

We kunnen ons voorstellen dat deze man zijn heil elders zocht om toch rustig en geconcentreerd te kunnen werken. Maar ideaal is werken vanuit je auto natuurlijk niet. Loop jij tegen hetzelfde probleem aan thuis? Dan is een flexwerkplek het overwegen waard! Naast rustig kunnen werken zonder je gezin of andere storende factoren om je heen, heeft een flexwerkplek nog veel meer te bieden. Ik heb de 5 grootste voordelen voor je op een rij gezet.

1. Een betere scheiding tussen werk en ontspanning

ZZP’ers en andere professionals die vanuit huis werken, hebben al snel het gevoel altijd thuis en aan het werk te zijn. Werk en privé overlappen elkaar, maar dat gaat niet altijd even soepel. Thuiswerkers zijn al snel geneigd om langer door te werken of om ’s avonds toch nog even die ene mail te beantwoorden. Het gevolg is al snel dat je werkt tot je gaat slapen. Wanneer je werkt op een flexwerkplek, trek je na je werkdag écht de deur dicht en is thuis weer een plek om te ontspannen en tijd door te brengen met je gezin.

2. Een flexwerkplek is goedkoper dan een kantoor huren

De meeste mensen die vanuit huis werken doen dat omdat de huur voor een eigen kantoor te duur is. Vaak moet je voor een kantoor ook nog borg betalen en zelf meubilair aanschaffen. De kosten kunnen dan al snel oplopen. Een flexwerkplek is al volledig ingericht. Er bestaan flexwerkplekken in kantoorpanden, maar ook bijvoorbeeld in een café. Voor de ene flexwerkplek moet je een abonnement afsluiten, bij de ander betaal je per dag.

Er zijn ook veel flexwerkplekken in de horeca, waar je niet hoeft te betalen om te mogen werken. Wel wordt er verwacht dat je bijvoorbeeld koffie afneemt of een lunch besteld. Bij de keuze van een flexwerkplek is het overigens belangrijk om onder meer rekening te houden met een goede, snelle wifi-verbinding en voldoende stopcontacten.

3. Je kunt je netwerk uitbreiden op een flexwerkplek

Ben je net een eigen bedrijf gestart of ben je al enige tijd aan het ondernemen? Je netwerk uitbreiden is nooit verkeerd. Het kan fijn zijn om met andere professionals uit jouw vakgebied te sparren, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen of zelfs nieuwe samenwerkingen aan te gaan of klanten te werven. Dan kan middels netwerkbijeenkomsten, maar ook spontaan en onverwachts bij de koffieautomaat of tijdens de lunch. Flexwerkplekken zijn niet alleen ideaal om je netwerk te vergroten, maar het is ook nog eens leuk en gezellig om nieuwe mensen te ontmoeten.

4. Heerlijk lunchen en koffie drinken op een flexwerkplek

Bij veel flexwerkplekken op kantoor is een kantine aanwezig. En in een flexwerkcafé is de verkrijgbaarheid van eten en drinken vanzelfsprekend. Waar je thuis of op kantoor kantoor zelf je boterhammen moet klaarmaken, hoef je in dit geval niet per se iets mee te nemen van huis. Zo kun je bijvoorbeeld voor een lekker broodje of gezonde salade kiezen. Tijdens een productieve werkdag is het fijn om jezelf te verwennen met iets lekkers als lunch.

5. Ideaal voor zakelijke afspraken

Heb je een zakelijke afspraak en ontvang je die liever niet thuis in je privéomgeving? Het bepalen van een andere locatie kan lastig zijn. Op veel flexwerkplekken is het mogelijk om af te spreken met een zakelijke relatie. Soms zijn er zelfs aparte ruimtes waar je in alle rust met elkaar kunt praten.

Flexwerkplekken steeds populairder

Werken op een flexwerkplek is anno 2021 steeds populairder aan het worden. Deze moderne manier van werken biedt veel voordelen en er zijn weinig mensen die er geen goede ervaringen mee hebben. Een flexwerkplek in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen of Zwolle; zomaar wat grote steden waar flexwerkplekken steeds vaker te vinden zijn. En ook in andere steden groeit de populariteit van de flexwerkkantoren. Heb jij weleens een flexwerkplek geprobeerd? Zo ja; wat zijn je ervaringen ermee? Laat het weten in de comments hier beneden!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: