kerstmis
Persoonlijk

10 Redenen waarom ik van de kerst houd

Kerstmis is mijn favoriete tijd van het jaar wat betreft de feestdagen. Als kind keek ik er al enorm naar uit en tegenwoordig is dat niet veel anders. Hoewel kerstmis soms ook wel een zwart randje heeft gehad, zoals mijn oma die in 2019 vier dagen voor kerstmis stierf, zijn de meeste herinneringen aan de kerstdagen warm en vreugdevol. Vandaag deel ik met jullie een tiental redenen waarom ik zo van kerstmis houd.

Kerstliedjes

Zodra Sky Radio zichzelf weer omdoopt naar ‘the christmas station’ staat de zender bij mij weer standaard aan. Thuis, op het werk en in de auto. Ik krijg er simpelweg geen genoeg van. Hoe cheesier, hoe beter. Vooral de oude bekende kerstliedjes vind ik het leukste. Waarschijnlijk omdat het zoveel mooie herinneringen aan eerdere kerstdagen oproept.

Kerstdecoratie

kerstdecoratie

Zodra Sinterklaas ons land weer heeft verlaten om naar Spanje terug te keren, trek ik de kerstboom en kerstversiering weer van zolder. Ook komt alle andere decoratie weer tevoorschijn, zoals sfeervolle verlichting, kerststukjes, kaarsjes en mijn Lemax kerstdorp. 

Ik ben er een aantal uren mee zoet, maar onder het genot van wat kerstliedjes op de achtergrond (waar ik luid op meezing), vliegt die tijd eigenlijk zo voorbij.

Cadeaus kopen voor mijn geliefden

Winkelen vind ik sowieso heel leuk om te doen, maar rond kerstmis vind ik het helemaal geweldig! En nog spannender; de cadeaus voor je geliefden geheim zien te houden tot de grote dag…

Samenkomen met familie

Het moment waarop we allemaal samenzijn vind ik zó gezellig! Kerstmis vieren met mijn ouders, broertje, schoonzusje, nichtjes en neefje is altijd leuk. En natuurlijk gaan mijn honden dan ook altijd mee. De traditiegetrouwe gourmetavond, alle heerlijke zoetigheden en gezellige kerstversiering maken het plaatje compleet. Samenzijn is tenslotte precies waar kerstmis om draait, toch?

Kerstfilms kijken

Lekker op de bank liggen onder een warm dekentje en kerstfilms kijken. Heerlijk! Zo kom ik instant in de kerststemming.

Sneeuw

Hoewel we al jaren geen witte kerst meer hebben gehad, hoop ik er toch elke keer weer op; sneeuw! Dat maakt kerstmis toch wel compleet. De wereld om mij heen ziet er dan ook zo ‘schoon’ en magisch uit. Mijn honden vinden sneeuw ook te gek en ik kan er echt van genieten om ze erin te zien spelen.

witte kerst

Het is tijd om te bakken

Zelf kerstkoekjes bakken, een tulband maken én versieren of echte kerst-cupcakes maken; ik vind het zo gezellig om te bakken met kerst. En het opeten is natuurlijk ook geen straf.

Kerstkaarten versturen en ontvangen

Hoewel elk jaar steeds minder mensen kerstkaarten versturen, blijf ik er stug aan vasthouden. Ik vind het leuk om mooie kaarten uit te zoeken en te versturen. Laten weten dat je aan iemand denkt en een lieve, persoonlijke boodschap voor degene opschrijven. Ook vind ik het leuk om kerstkaarten te ontvangen. Ik vind het ook heel gezellig staan in huis, al die kerstkaarten.

Warme chocolademelk

Een kop warme chocolademelk kan je natuurlijk het hele jaar door drinken, maar ik bewaar dat het liefst echt voor de kerstdagen. Met een flinke toef slagroom en mini-marshmallows als finishing touch. Lijnen doen we in januari wel weer. 😉

Het kerstgevoel en de kerstgedachte

Rond kerst merk ik dat de mensen allemaal wat vrolijker en blijer worden, ondanks dat we midden in de ‘donkere dagen’ zitten. Men is goedgehumeurd en over het algemeen wat vriendelijker. Ook zijn ze sneller geneigd om naar je te glimlachen.

kerst cadeaus
kerstdecoratie

Kerst; het moment van hoop

Ik ben mij ervan bewust dat kerst niet voor iedereen de gelukkigste tijd van het jaar is. Voor sommigen kan het ook heel moeilijk zijn, vooral als je het afgelopen jaar veel hebt meegemaakt. Maar kerst is ook een seizoen van hoop. Of je nu enorm uitkijkt naar de kerst of er tegenop ziet; ik wens je hele fijne, mooie, warme en liefdevolle kerstdagen toe. In welke vorm dan ook.

merry christmas

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *